vagon-2015

Utazó vagon kiállításunk ismét a Vasúttörténeti Parkban

Időpont: 
2015 okt 14 - 10:00

Utazó vagon kiállításunk az októbert ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban tölti (XIV. kerület, Tatai út 95.)! Megtekinthető az alábbi napokon, képzett önkénteseink segítségével:

Október 14., 18., 20., 21

A Parkba váltott belépővel bárki megnézheti a kiállítást, fogyatékkal élőknek a belépés ingyenes. Csoportok bejelentkezését is várjuk a +36 30 732 3145-ös számon.

Kiskőrösre ért Utazó Vagonkiállításunk

Május 26-án, kedden délelőtt idei utolsó magyarországi, összesen a 72. városába, Kiskőrösre érkezett az Élet Menete Alapítvány utazó vagonkiállítása, mely már 11. éve járja az országot.
A kiállítás megnyitóján beszédet mondott Pohankovics András, Kiskőrös város alpolgármestere, Gordon Gábor, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Róna Tamás Tamás rabbi. A megnyitó Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke is felszólalt. A 86 éves Varsányi Imre, Auschwitz túlélője, aki 60 évig nem beszélt az átéltekről, a saját történetét mesélte el a kiskőrösi pályaudvaron. 

Paksra érkezett utazó vagonkiállításunk

Csütörtök délelőtt Paksra érkezett az Élet Menete Alapítvány utazó vagonkiállítása, mely már 11. éve járja az országot. A kiállítás megnyitóján beszédet mondott Süli János, Paks város polgármestere, Gordon Gábor, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, Novák Ilona, a vagonkiállítás megálmodója és projekt vezetője, az alapítvány önkéntese, Dr. Verő Tamás Tamás rabbi. A megnyitóra őexc. Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövete is ellátogatott, ahol beszédében a szélsőjobboldali eszmék veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Utazó vagon-kiállítás Dunaújvárosban

Utazó Vagon-kiállításunk március 16-án érkezett Dunaújvárosba, itt is péntekig látogathatják az érdeklődők. A megnyitón beszédet mondott a város alpolgármestere, Gombos István. Alapítványunk lelkes önkéntese/túlélője, Forgács János bácsi is mesélt emlékeiről, s beszélgetett a megnyitón részt vevő diákokkal, akik rengeteget kérdeztek tőle.

Százhalombattára érkezett Utazó Vagonkiállításunk

2015. március 2-án 68. állomásához érkezett Vagonkiállításunk: Százhalombattán egy hét alatt 950 diák és 320 felnőtt látogatta meg ezt a különleges kiállítást. Egy marhavagont, mely mozgó múzeumként mutatja be a magyarországi holokauszt legjellemzőbb pillanatait. A megnyitón Százhalombatta polgármestere Vezér Mihály kiemelte, milyen sok aggasztó jel utal arra napjainkban is, különösen közép-kelet Európában, hogy a kirekesztés, a gyűlölködés, a kisebbségek veszélyeztetése nem csupán történelmi jelenség.

Utazó Vagon kiállítás - Dunaújváros

Időpont: 
2015 már 16 - 11:00

Az Utazó vagonkiállítás 68. állomása Dunaújváros. Emberség és előítélet / Holokauszt vagonkiállítás - Múzeumpedagógiai oktatási projekt A holokauszt oktatásának egyik legfőbb nehézsége Magyarországon, hogy a II. világháború óta sem történt meg a múlttal való szembenézés, aminek jelentős szerepe van abban, hogy nem született egy széles körben elfogadott nómenklatúra a holokauszt oktatásához. Ezt az alaphelyeztet bonyolítja tovább a téma oktatásának nehézsége: sok pedagógus nehéznek találja a téma oktatását - főleg fiatalabb diákok számára.

Oldalak