Válaszutak - 2016

"VÁLASZ-utak" kiállításunk a mártír megemlékezésen, Vácon

A 72 éve a Duna-Ipoly-Galga menti településekről elhurcolt zsidó honfitársainkra emlékeztünk az Izraelita Sírkertben június 28-án. A megemlékezésen Radnóti Miklós verse után köszöntőt mondott Fördős Attila, Vác város polgármestere, majd Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke és Dr. Galik Gábor kabinetfőnök és Ohad Nakash Kaynar, Izrael Állam nagykövet helyettese tartották meg beszédüket. A gyászszertartást Deutsch Péter rabbi és Nógrádi Gergely kántor vezette.

A program zárásaként az Emlékező közönség megtekintette alapítványunk VÁLASZ-utak kiállítását.

VÁLASZ-utak kiállításunk a mártír megemlékezésen, Vácon

Időpont: 
2016 jún 28 - 10:00

Vácon, a mártír megemlékezésen VÁLASZ-utak kiállításunk is látható lesz. A június 28-i  regionális istentiszteletre készülő váci zsidó hitközség kérésére a váci Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola 4 diákkal segített a Válasz-utak című vándorkiállításunk felállításában a váci Holokauszt Oktató Központban valamint a zsidó temető rendbetételében.

A megemlékezés 10:00-kor kezdődik.

VÁLASZ-utak Vácon

Időpont: 
2016 ápr 14 - 14:00

VÁLASZ-utak kiállításunkat Vácon, a Duna-Ipoly-Galga Regionális Holokauszt Oktató-Kutató Emlékközpontban nyitottuk meg április 14-én, ahol a délelőtt folyamán a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakiskola diákjait képeztük tárlatvezetésre. A megnyitón beszédet mondott Harrach Péter országgyűlési képvsielő, Fördős Attila polgármester, Turai János hitközségi elnök és Gábor Veronika Az Élet Menete Alapítvány képviselője. A megnyitót megtisztelte Dr. Beer Miklós megyéspüspök is.

Oldalak