Megemlékeztünk az áldozatokról az ENSZ Holokauszt Emléknapján

Az ENSZ közgyűlése 2005. november elsejei határozatával január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Az emléknap a legnagyobb második világháborús megsemmisítő tábor, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója. 
Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza, hogy a tagállamok kötelessége megemlékezni a közel hatmillió, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatról. Kötelesek továbbá oktatási programokat indítani annak érdekében, hogy ehhez hasonló népirtás többé ne ismétlődhessék meg.

2017-ben alapítványunk a Bethlen Téri Színházban rendezte meg az ENSZ Holokauszt Emléknapot, ahol Gordon Gábor, a kuratórium elnöke és Takács Szabolcs államtitkár mondták el gondolataikat, majd a Kézdy György díjas Forgács János, Holokauszt túlélő és Kováts Kriszta művésznő gyújtottak gyertyát az áldozatok emlékére. Ezt követően Kováts Kriszta, Nyáry Krisztián és a Kovács Kriszta Kvintett előadásában a Magyar flódni című darabból láthattunk részleteket.

Köszönjük azoknak, akik eljöttek erre a felejthetetlen estére!

Képgaléria - kattintson a képre!: