Utazó Vagonkiállítás Budapesten

Időpont: 
2017 aug 27 - 10:00

Idén megújult Vagonkiállításunk a budapesti Vasúttörténeti Parkban fogadja a látogatókat augusztus 27-én 10-17 óra között.

Alapítványunk 2005 óta utaztatja egyedülálló vándorkiállítását, amely egy korabeli tehervagonban mutatja be a holokauszt magyarországi történéseit. A kiállítás a Kárpát-medence közel száz városában járt már és több mint százezren tekintették meg határokon innen és túl. Több mint tíz év elteltével úgy gondoltuk, hogy tartalmilag és látványban is megújítjuk a vagonkiállítást. Tartalmilag a holokauszt magyarországi történetét bemutató fotók mellett a látogató túlélők összegzéseit is elolvashatja a vagon falán, ugyanakkor a digitális képkeretekben olyan többlet tartalmat is talál, amely jobban segíti a kérdés átgondolását. A magyarországi eseményeket bemutató fotók mellett a holokauszt európai történései is megjelennek, bemutatva napjaink zsidóellenes és rasszista jelenségeit is. A részletes helytörténeti anyagok és az általános ismeretek mellett megjelenő személyes emlékek (elsősorban Schwarcz Sándor élettörténetén keresztül) és a korszellemmel szemben álló nonkomformista embermentők történetei segítenek abban, hogy a látogató felírhassa üzenő falunkra válaszát a „MIT TEHETEK ÉN, HOGY ILYEN MÉG EGYSZER NE ISMÉTLŐDHESSEN MEG? kérdésre. Kapcsolat: roni@eletmenete.hu

Kiállításunkon megtekintése és a tárlatvezetés ingyenes a Parkba való belépő megvásárlása után. Vagonunk az Utasellátótól jobbra található, a Parkban "Holokauszt Emlékvagonként" ismerik. Ha segítséget kérnek, kérjük, így keressék!