Szolidaritás Izrael Állam mellett

Időpont: 
2015 okt 8 - 18:00

Alapítványunk is csatlakozik a MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportjának kezdeményezéséhez. Aki tud jönni, szeretettel várjuk. "Szolidaritás Izrael Állam mellett!"
Az elmúlt napokban az utóbbi években nem látott terrorhullám söpör végig Izrael fővárosán, Jeruzsálemen illetve Ciszjordánián. Kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt tízen váltak szélsőségesek által elkövetett terror áldozatává, akik közül öten életüket is vesztették.
Szeptember 14-én a 64 éves Alexander Levlovitchot ölték meg kődobáló terroristák Jeruzsálemben, majd október 1-én Eitam és Naama Henkin négy gyermekük szeme láttára vesztették életüket, amikor az eddig ismeretlen elkövetők autójukban kivégezték őket. Legutóbb pedig október 3-án két ortodox zsidó, Nehemia Lavi és Aharon Bennett vált késelés áldozatává Jeruzsálemben, amikor a Siratófal felé tartottak imádkozni.
Izraelben a szemünk láttára válik egyre veszélyesebbé zsidóként élni, a nemzetközi közvélemény pedig néma. A Palesztin Hatóság részérő nemhogy nem ítélték el ezen terrorista merényleteket, de cinikusan Izraelt vádolták meg azzal, hogy eszkalálta az erőszakot, amikor a tetten ért merénylőket ártalmatlanította.
Tiltakozunk a terror legutóbbi megnyilvánulása ellen, elítéljük a Palesztin Hatóság erőszakot szító nyilatkozatát és kifejezzük szolidaritásunkat Izrael Államával.
Mindenkit várunk 2015. október 8-án délután 6 órakor a Dohány utcai zsinagóga előtt a Herzl Tivadar téren, hogy megemlékezzünk a terror áldozatairól és kifejezzük szolidaritásunkat Izrael mellett.
Külön tisztelettel hívjuk a demokratikus országok Magyarországra akkreditált diplomatáit, hogy vegyenek részt rendezvényünkön!
Az áldozatok emléke legyen áldott!