Az Élet Menete Lengyelországban - Megnyitottuk a regisztrációt

Időpont: 
2018 ápr 10 - 06:00

„Az Élet Menete (March of the Living, מצעד החיים) egy 1988 óta működő nemzetközi oktatási program, melynek célja, hogy a holokauszt tényét és a mára vonatkozó tanulságait oktassa, s ezzel a jelent és a jövőt szolgálja. Az egykori halál menete, az Auschwitzból Birkenauba vezető három kilométeres út e rendezvény által az „Élet Menetévé” válik minden évben, a holokauszt nemzetközi emléknapján. Ma már 55 országból érkeznek fiatalok és idősek, zsidók és nem zsidók Lengyelországba, a legnagyobb, a második világháború idején épült és működő haláltábor-komplexumból fennmaradt emlékhelyre.

Az Élet Menete üzenete, hogy emlékezni és emlékeztetni kell. Ennek értelme, hogy soha többé ne történhessen meg hasonló szörnyűség sem, s hogy megtanuljuk a holokauszt napjainkban is érvényes leckéjét. 

A Nemzetközi Élet Menete szervezet 2018-ben Magyarországról 200 főnek kínál részvételi lehetőséget a lengyelországi Élet Menetén.

2018-ban a program április 10-13. között zajlik, ez az előző évektől eltérően egy nappal hosszabb programot jelent.

A rendezvényen REGISZTRÁCIÓ-val lehet részt venni.

A regisztráció ingyenes, azonban a programon való részvétel feltétele a Program Támogatása, melynek legkisebb összege 55 000 forint. Amennyiben lehetősége van rá, kérjük, hogy támogassa a programot ennél nagyobb összeggel. A befizetett összegről az alapítvány adóigazolást állít ki. Az utazás részletes programját egy későbbi időpontban küldjük el a regisztrált résztvevők számára.