Az Élet Menete a Judafesten

Időpont: 
2016 jún 5 - 10:00

Az Élet Menete standjánál izgalmas játékokkal lehet zsetonokat gyűjteni, melyekért értékes ajándékok szerezhetők a KIBIC utcában.

Június 5-én különleges változáson megy át a Kazinczy utca: színes kirakódóvásár lepi el, az éttermek, kiülős helyek pedig zsidó ételkóstolókkal, ízletes kóser fogásokkal várják az érdeklődőket. A családoknak is ajánlott ingyenes rendezvényen a kicsik szórakozásáról játékos gyerekibuc gondoskodik, és többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjére, a Szamárfül Projekt A brémai muzsikusok című előadására, a Baltazár Színház fellépésére, valamint Novák Péter játékos zenei progamjára térhetnek be.

Ahogyan tavaly Lengyelország volt, idén Németország a fesztivál díszvendége. A rendezvényen egyebek mellett instant német nyelviskola és ismert német zsidó művészek, politikusok, üzletemberek portréiból készült kiállítás várja a látogatókat. Igazi zenei különlegességet ígér a német Schmitts Katze zenekar klezmerkoncertje. A fesztiválon részt vesz Dr. Heinz-Peter Behr, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete.

A nagyobbakat és a felnőtteket koncertek, művészeti és színházi előadások, piac, zene, tánc, instant héber nyelvtanfolyam, főzőshow-k és filmvetítés várja. Nem mindennapi esemény a napot záró közösségi vacsora.

Hagyományosan népszerű programok a Judafesten a városi séták, melyek idén is izgalmas alkalmat adnak a régi zsidónegyed rejtett zugainak megismerésére.

A részletes program ide kattintva tekinthető meg