ÉLET MENETE Lengyelországban

Időpont: 
2014 ápr 27 - 18:30

INDULÁSI INFORMÁCIÓK:
Az Auschwitzi különvonatra történő regisztráció 18:00 órától kezdődik a Keleti pályaudvarnál levő posta épülete előtti regisztrációs sátrakban. A regisztrációs pultok 20:00-kor bezárnak, kérjük, érkezzenek időben.

Az Élet menete (angolul March of the Living, héberül Micád HáHájim) nemzetközi oktatási program, amelynek keretében a holokauszt emléknapján (héberül JomHaSoá) a világ minden részéről, több mint ötven országból utaznak fiatalok Lengyelországba, hogy együtt vonuljanak Auschwitztól Birkenauig a legnagyobb haláltábor-komplexumban. A két tábor között vonuló kék kabátos embertömeg hosszú folyóra hasonlít. A Tóra szerint a folyó az idő szimbóluma: az időé, amely nem moshatja el az emlékeket. Az Élet menete üzenete az, hogy emlékezni és emlékeztetni azért kell, hogy soha többé ne történhessen meg a szörnyűség. Azon a helyen, ahol megpróbálták elpusztítani a zsidóságot, minden évben összegyűlünk, hogy hitet tegyünk a zsidó jövő mellett.
A szervezet 1988-ban kezdte el tevékenységét azzal a céllal, hogy a világ összes pontján lévő zsidó és nem zsidó fiatalokat emlékeztesse a soá borzalmaira, és ezzel párhuzamosan bemutassa: mit jelent a zsidó nép élni akarása, mit jelent Izrael léte.
2014-ben a menetet a magyar delegáció vezeti, amely, tekintettel a magyarországi deportálások 70. évfordulójára 600 fővel, külön vonattal érkezik Auschwitzba.