Az Élet Menete Izraelben 2014.május 6.

Képek: 

2014-ben az Élet Menete Alapítvány és a Hit Gyülekezete közösség tagjai, - összesen mintegy 110 fő - képviselték Magyarországot Jom Ha’acmauton (Izrael Függetlenségi napján) a Jeruzsélemi Élet Menetén május 6-án.

Délben találkoztunk a Városháza előtt a többi országból érkező közel hatezer zarándokkal, illetve ünneplővel, mert ugye az izraeli Élet Menete az a vidámságról szól!

Izrael „születésnapját” ünnepeli ilyenkor az Élet Menete szervezet is minden évben. Fantasztikus volt több ezer ismerős arccal, pár nappal az Auschwitz-Birkenau rendezvényt követően Jeruzsálemben találkozni, és együtt menetelni a Siratófalig.

Leírhatatlan és szavakkal megfogalmazhatatlan érzés ez!

A program este Latrunban, a Katonai Múzeumban és Rendezvényközpontban folytatódott, ahova rengeteg autóbusszal érkeztek a küldöttek Jeruzsálemből.

A Múzeum parkjában több ezren vacsoráztunk együtt a szabad ég alatt, önkiszolgáló, de fantasztikusan ízletes és bőséges ételek közül válogatva.

Amikor este 8 órát ütött az óra, elkezdődött a nemzetközi Élet Menete szervezet által rendezett Jom Ha’acmaut fesztivál. A három órás programon végig profi színpadtechnikával, több száz fellépő szórakoztatta a Világ minden tájáról Izraelben összegyűlt ünneplőt.

Azt gondoljuk, a jövőben szeretnénk minél több magyarországi fiatalnak is lehetőséget biztosítani arra, hogy ezt átélhesse!