2016

Az Élet Menete Lengyelországban 2016

"1988 óta szervezi a nemzetközi Élet Menete oktatási program az Auschwitztól Birkenauig vezető emléksétát. 2003 óta a magyarországi ’Az Élet Menete Alapítvány’ Budapesten is tart évente egy alkalommal emlékmenetet. 2016-ban, a budapesti megemlékezés után néhány nappal, május 3-án indultunk a nemzetközi emlékmenetre, 120 résztvevővel, akiknek körülbelül kétharmada középiskolás fiatalok voltak, egyharmada az idősebb korosztályból került ki.

Az Élet Menete Lengyelországban 2016.

Résztvevőink írták:

"Magam és diákjaim nevében kijelenthetem, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk a lengyelországi utunk során. Köszönjük a szuper szervezést, a szakszerű vezetést és a folyamatos tájékoztatást valamint a lehetőséget, hogy részt vehettünk a 2016-os Élet Menetén."

"Először is nagyon köszönjük a szervezést, a sok munkát, energiát, amit belefektettetek.

Az Élet Menete Lengyelországban 2016 - HAMAROSAN

„Az Élet Menete” (March of the Living, Micád HaChaim), egy nemzetközi oktatási program, egy különleges történelmi utazás, amelynek keretében a holokauszt nemzetközi emléknapján a világ minden részéről, 54 országból utaznak fiatalok és idősek Lengyelországba, hogy együtt vonuljanak azon az útvonalon végig, ami annak idején a "halál menete" volt, Auschwitztól Birkenauig a legnagyobb haláltábor-komplexumban, amely a második világháború idején épült és működött.

Oldalak