Utazó Vagonkiállítás Budapesten

Időpont: 
2017 máj 1 - 10:00

Megújult Vagonkiállításunk a budapesti Vasúttörténeti Parkban fogadja a látogatókat május 1-én 10-16 óra között, ezen a napon a Parkba ingyenesen lehet belépni!

Alapítványunk 2005 óta utaztatja egyedülálló vándorkiállítását, amely egy korabeli tehervagonban mutatja be a holokauszt magyarországi történéseit. A kiállítás a Kárpát-medence közel száz városában járt már és több mint százezren tekintették meg határokon innen és túl. Több mint tíz év elteltével úgy gondoltuk, hogy tartalmilag és látványban is megújítjuk a vagonkiállítást.

Wallenberg nyomán - országos középiskolai vetélkedő

fotó: Burger Zsolt (forrás: kormany.hu)

Felhívás középiskolai vetélkedőre

A Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány, a Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján Wallenberg nyomán címmel vetélkedőt hirdet magyarországi és határon túli középfokú intézmények tanulói számára.

15. Élet Menete - a sajtó figyelmébe

A sajtó figyelmébe

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Élet Menete, 2017. április 16. 14.30h tól  kb. 16.45h ig

 

A 2017. évi – sorban a 15. - budapesti Élet Menet tízezer feletti résztvevője április 16-án újra jelképes útvonalat járt be. A Duna-parti Cipók emlékműtől dr. Verő Tamás főrabbi sófárjának hangjára haladt a Lánchídon át a Clark Ádám térre, amely a haladás, a jó irányú modernizáció, az értékek teremtése, a hidak építése és európaiságunk egyik budapesti jelképe. 

 

Oldalak