Elhurcolt életek - 2016

Elhurcolt életek Zalaegerszegen

Zalaegerszegen, az Ady Endre Gimnáziumban nyitottuk meg "Elhurcolt életek" vándorkiállításunkat november 9-én.

A megnyitón a helyi hitközség elnöke is elmondta gondolatait, s Radnóti halálának évfordulója alkalmából egy diák elszavalta a költő Nem tudhatom című versét. A megnyitó után közel 20 diák vett részt a tárlatvezető képzésen, hogy a következő héten ők mutathassák be társaiknak a vidéki zsidóság elhurcolásának történetét.

Sajtó:

Elhurcolt életek kiállításunk Keszthelyen

Frissítés: Szeptember 4-től a Keszthelyi Hit gyülekezete épületében lesz kiállítva vándortárlatunk, ahol az istentiszteletek alkalmával, vasárnaponként 14:00-18:00 között lesz megtekinthető a következő hetekben.

Frissítés: Elhurcolt életek vándorkiállításunkra két csoportnyi fiatal is kíváncsi volt a Hit gyülekezete által július 18-24 között megrendezett ifjúsági táborban, így Önkéntesünk a Keszthelyi Zsinagógában pénteken és vasárnap is tartott tárlatvezetést a vidéki zsidóság elhurcolásáról szóló kiállításunkhoz. 

---

"Elhurcolt életek" Felsőpakonyban

Időpont: 
2016 ápr 8 - 09:00

"Elhurcolt életek" kiállítasunk Felsőpakonyban, A Herman Ottó Általános iskolában lesz kiállítva április 8-18 között. 8-os diákokat készítettünk fel tárlatvezetésre, ők fogják iskolatársaiknak diák csoportoknak bemutatni vándortárlatunkat, melynek fókuszábana vidéki zsidóság tömeges deportálása áll.

Elhurcolt életek a VIK Baptista Iskolában

A VIK Középiskola könyvtárában az iskola diákjai mint kortárs tárlatvezetők mutatták be társaiknak Elhurcolt életek című vándorkiállításunk, melynek fókuszában a vidéki zsidóság deportálása áll. Az iskola a januári nemzetközi holokauszt emléknap alkalmából kérte a kiállítást és a tárlatvezető képzést, a február 16-i ünnepélyes megnyitón Steiner József, a Baptista szeretetszolgálat missziós lelkésze osztotta meg a vendégekkel gondolatait, alapítványunk részéről pedig Kálmán Zsuzsa nyitotta meg a kiállítást. A műsorban közreműködtek az iskola diákjai is.

Oldalak